Vizer otkazao sve letove iz Beograda tokom maja, iz Niša saobraćaj od 15. maja

Vizer je provobitno otkazao sve letove tokom aprila, ali je upravo iz reda letenja za Beograd izbacio sve letove planirane tokom maja.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2020.

10:28

Vizer otkazao sve letove iz Beograda tokom maja, iz Niša saobraćaj od 15. maja
Foto: EPA, TOMS KALNINS

Mađarska avio-kompanija Vizer je upravo izbrisala sve letove iz Beograda koji su bili planirani u maju. Jedini izuzetak su letovi na liniji između Beograda i Londona, koji se inače obavljaju avionom iz londonske baze.

Prethodno je ova avio-kompanija izbrisala kompletan red letenja iz Beograda za ceo april, ali je sada, sudeći prema objavljenom novom redu letenja na sajtu ove kompanije, pauza u letenju produžena i na maj.

Interesantno je da je Vizer zadržao većinu letova tokom maja sa aerodroma u Temišvaru. Letovi ove kompanije iz Sarajeva i dalje su u planu da se obnove u maju, kao i u Skoplju gde većina linija treba da počne u drugoj polovini maja, prenosi Aviatica.

Sa niškog aerodroma, Vizer planira letove od 15. maja ka Bazelu, Dortmundu i Memingenu (Minhen), dok je planirano da letovi ka Malmeu i Beču krenu od početka juna. Ovo će zavisiti od daljeg razvoja događaja.

Avio-kompanije pomeraju najavljenu obustavu saobraćaja prateći situaciju sa epidemijom, tako da se i svi ovi datumi moraju uzeti sa rezervom. Juče su avio-kompanije Lufthanza grupe pomerile uspostavu saobraćaja sa kraja aprila na kraj maja, a isto je uradila i aviokompanija Turkiš Erlajns.

Da bi došlo do obnavljanja letova potrebno je da se sa obe strane podignu zabrane kretanja. Trenutno je u Srbiji zabranjeno obavljanje avio-saobraćaja kao i ulazak stranaca u zemlju, dok su zemlje Šengena zabranile ulazak stranaca u ovu zonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: