Čuvena američka bolnica moli za donacije

Jedna od najrespektabinijih bolnica u SAD, njujorški Maunt Sinai počela je da moli za donacije od 10 do 1.000 dolara.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.04.2020.

12:22

Čuvena američka bolnica moli za donacije
Foto: Getty Images, Sascha Schuermann

U toj bolnici se leči više od 1.100 obolelih od korona virusa

Svako može da izabere da li će njegov poklon biti - ručak za lekara ili sestru, večera za celo odeljnje, kutija rukavica ili respirator.

Uprava te čuvena bolnice locirane na Menhetnu na Medison aveniji, donatorima nudi da odaberu "poklon" - 1.000 dolara za kupovinu ventilatora, 500 dolara za testiranje antitela na koronavirus, 250 večere za odeljenje od 10 zaposlenih, 100 za pet zaštitnih odela, 50 dolara za tri kutije rukavica, 25 dolara za dva šitnika za lice i naočare, 20 dolara za jednu Uber vožnju medicinske sestre do kuće ili 10 dolara za ručak jednog zdravstvenog radnika.

Bolnica Maunt Sinai, osnovana 1852. godine, pre desetak dana postala je poznata po tome što su sestre, u nedostatku zaštine opreme, navlačila kese za smeće, a zbog teške situacije u kojoj su zdravstveni radnici uprava je pozvala sve da im pomognu da reše probleme ali i da prikupe sredstva za testiranje lekova za borbu protiv COVID-19.

Maunt Sinai je, kako prenosi Njujork Post, od izbijanja korona virusa na prvoj liniji brobe protiv pandemije koja je samo u NJujorku od juče do danas odnela više od 660 života.

"Naši medicinari brinu o sve vecćem broju pacijenata, a naši istraživači razvijaju testove i traže vakcinu. Imamo stručnost i posvećenost da se izborimo sa ovim izazovom", navode u bolnici i podsećaju da je NJujork epicentar zaraze u SAD, a Maunt Sinai epicentar Njujorka.

Nova poljska bolnica, podignuta je u Central Parku da bi mogla da se oslanja upravo na Maunt Sinai, koja je u redovnim uslovima imala i 5.000 zaposlenih i volontera.

U Njujorku je do danas pozitivno 63,306 ljudi, a umrlo je 2.624 ljudi, nulti pacijent je evidentiran 1. marta. U državi NJuork broj zraženih prešao je 100.000 a u SAD 312.000,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: