Vučić: Srbija da sačuva ljude iz inostranstva, vratili smo 22 hiljade radnika na posao

Predednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija truditi da sačuva ljude koji su došli iz inostranstva.

Izvor: B92

Nedelja, 05.04.2020.

10:16

Vučić: Srbija da sačuva ljude iz inostranstva, vratili smo 22 hiljade radnika na posao
Foto: EPA/Robert Ghement

"Nama ostaje da se nadamo da posle svega budemo uspešniji u ekonomskoj politici i da dobar deo tih ljudi sačuvamo ovde jer će se smanjivati drastično plate u Evropi, da izaberu Srbiju i svoju energiju i znanje ostave u Srbiji", rekao je Vučić prilikom obilaska magacina medicinske opreme u Krnješevcima kod Stare Pazove.

Rekao je da je ponosan što je Srbija uspela da prodavnice budu najbolje snabdevene i da imamo dobru pokrivenost zaštitnom opremom.

Rekao je da je Srbija do sada nabavila 30 miliona maski, da ima kupljenih preko 50 miliona, ali da ne zna " kako da ih dovučemo".

"Epidemioloških smo dovukli 13 miliona", rekao je Vučić, a zaštitnih rukavica, kako je rekao, 12 miliona.

Govoreći o nabavci respiratora, rekao je da probleme imaju i zemlje sa mnogo moćnijim ekonomijama i da "ne mogu da izađu na kraj".

Magacin su sa predsednikom Srbije obišli i ministar finansija Siniša Mali i direktor BIA Bratislav GašIć.

"Uspeli smo da vratimo 21, 22 hiljade radnika na posao posle najave mera"

Vučić je naveo da je oko 21-22 hiljade radnika vraćeno na posao posle najave mera.

"Svuda u svetu smanjuju plate i penzije, a mi o tome ni ne govorimo. Negde oko 21-22 hiljade radnika smo uspeli da vratimo na posao nakon prvih mera poslodavaca i najave naših mera", rekao je on za televiziju Prva.

Rekao je da je stanje u budžetu Srbije bolje nego kod mnogih drugih, što potvrđuju i agencije JP Morgan i Fič. Ocenio je da je problem što je prihoda sve manje, jer niko ništa ne radi, sem strateških proizvođača. Naveo je i da će Srbija pre izaći iz krize nego neki koji su mnogo veći.

"Imamo komparativnu prednost jer je naša privreda bolje diverzifikovana, ne zavisi samo od turizma i poljoprivrede. Lakše ćemo izdržati nego oni kojima je turizam 25 odsto", rekao je on.

Kako je naveo, uz sve mere, stabilnost javnih finansija, monetarne mere, možemo da računamo na brz oporavak. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: