Spakovana pomoć za 173.000 penzionera u Beogradu

Danas je spakovan poslednji paket pomoći od ukupno 173.000 namenjen Beograđanima starijim od 65 godina, čije su penzije manje od 30.000 dinara u Štark Areni.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.04.2020.

08:38

Spakovana pomoć za 173.000 penzionera u Beogradu
Foto: Depositphotos, Wavebreakmedia

To je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Pakete su darovali privrednici Srbije i dnevno je slato 15.000 paketa porodicama slabijeg imovnog stanja.

Vesić je obišao brojne volontere i tom prilikom se zahvalio svima koji su doprineli da paketi pomoći stignu u domove onima kojima su najpotrebniji.

"Pokazali smo da imamo veliko srce i da smo solidarni jedni sa drugima. Vaš trud je neizmeran i hvala svima. Naša bitka se nije završila i još će trajati, ali smo zajedno uradili ozbiljan posao. Porodice su dobile pomoć, a mi smo i tako pokazali da nisu sami kada je teško i na to treba svi da budemo ponosni. Sve će ovo proći, kao i svaka nesreća, a ono što su volonteri uradili i i ono što su privrednici naše zemlje poklonili, ostaće zauvek", istakao je Vesić za Tanjug.

Volonter ispred Health Care Poliklinike Sanja Nikolić kaže da su dve nedelje svakodnevno radili od pet ujutro, do kasno u noć i tako bez dana pauze.

"Čistoću smo držali na visokom nivou i svi volonteri su prilikom ulaska nosili zaštitne maske, rukavice i odela. Tako da je ono što smo pakovali maksimalno zaštićeno i čisto. Nismo imali sata odmora, ali nam je svima posebno drago što nam se ukazala prilika da pomognemo građanima Beograda kojima je pomoć potrebna", kazala je Nikolić.

Član gradskog veća koordinator Štark arene Dragomir Petronijević je rekao da je Štark Arena bila ozbiljna fabrika na dve nedelje. "Svu su pokazali da imaju veliko srce i da nijedan zadatak nije nemoguć", kazao je Petronijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: