"Domaći avioni preplaviće nebo nad Rusijom"

Avioni domaće proizvodnje preplaviće nebo nad Rusijom do 2030. godine, izjavio je izvršni direktor ruske državne korporacije Rosteh Oleg Jevtušenko.

Izvor: Sputnik

Ponedeljak, 30.03.2020.

12:27

Foto: Depositphotos, aapsky

"Siguran sam da će naši avioni u najskorije vreme ispuniti nebo nad Rusijom, pa i šire", izjavio je Jevtušenko.

Odgovarajući na pitanje kada će se to dogoditi, Jevtušenko je istakao da je najpre potrebno odrediti strategiju razvoja ruske vazduhoplovne industrije, tačnije, kakvi avioni, kog kapaciteta i na kojim rutama će biti potrebni. On je naglasio da će se to realizovati u ovoj deceniji.

Prethodno je industrijski direktor vazduhoplovnog klastera državne korporacije Rosteh Anatolij Serdjukov izjavio da avio-industriju, verovatno, čekaju velike reforme, prenosi Sputnjik.

Kasnije je generalni direktor Ujedinjene avio-industrijske korporacije (OAK) Jurij Sljusar saopštio da se, pre svega, radi o sinergiji s drugim kompanijama avio-klasterima, kao i o unifikaciji proizvodnih procesa, opštim pristupima tehnološkom razvoju, o korišćenju ukupnog proizvodnog i konstruktorskog potencijala, mogućnosti za promociju, postprodajnim uslugama i drugom.

Drugi deo reformi, prema njegovim rečima, podrazumeva određivanje pristupa obima i forme aviona za civilnu i vojnu sferu, koje OAK treba da plasira na tržištu i preda naručiocu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: