Trgovci poručuju da robe ima dovoljno

Trgovci iz najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji poručuju da robe ima dovoljno i da nema potrebe da se stvaraju zalihe.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.03.2020.

08:19

Trgovci poručuju da robe ima dovoljno
Foto: Depositphotos,Corepics

Da ta poruka dopire do potrošača, svedoče i najnoviji izveštaji i analize kojima se prati tražnja, pre svega za osnovnim životnim namirnicama.

Prema izveštajima najvećih trgovinskih lanaca, tražnja za osnovnim životnim namirnicama je stabilizovana, a zahvaljujući posvećenom angažovanju trgovaca, dobro funkcioniše čitav lanac snabdevanja, saopštila je Privredna komora Srbije.

Trend blagog rasta zabeležen je u petak i subotu, najviše se kupovalo brašno i meso, kao i riba, zamrznuta, sveža i u konzervi.

Kupovina sveže ribe u prodavnicama, bila je veća za 30 do 40 odsto, kaže Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije,

Najveći pad tražnje zabeležen je za jaja - pazarila su se za oko sedam odsto manje, a so i papirne maramice za oko šest odsto manje u odnosu na isti period prethodne sedmice, naveo je Malinović, dodajući da PKS nastavlja da analizira tražnju i radi na daljoj optimizaciji lanca snabdevanja.

Članice Grupacije prehrambenim proizvodima na veliko i malo Udruženja trgovine Privredne komore Srbije odazvale su se na poziv da se uključe u akciju podrške najstarijim sugrađanima za kupovinu u posebnom terminu, pa je i jutros od 4 do 7 časova, više od 3.100 trgovaca u Srbiji otvorilo svoje prodavnice.

Poziv trgovcima, preko lokalnih samouprava, uputilo je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Spisak trgovina, koji je informativnog karaktera i redovno se ažurira u skladu sa dinamikom novih prijava trgovaca, objavljen je na sajtu Privredne komore Srbije.

Akcija će biti nastavljena i narednih nedelja, ali se apeluje na najstarije da, u skladu sa pooštravanjem mera zaštite i izolacije, ovaj vid nabavke koriste ukoliko za njih predstavlja jedinu mogućnost, navodi PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: