Potvrđeno za B92.net: Pomereno predstavljanje ekonomskih mera, Vučić u utorak o privredi

Mere za oporavak srpske privrede biće predstavljene u utorak, potvrđeno je za portal B92.net.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2020.

12:43

Potvrđeno za B92.net: Pomereno predstavljanje ekonomskih mera, Vučić u utorak o privredi
Foto: TANJUG /INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Premda je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će danas biti predstavljen program mera za oporavak srpske privrede, pogođene koronavirusom, prema poslednjim informacijama, to će biti učinjeno u utorak.

Vučić je ranije najavio da će to biti program sa procenom efekata, načinom finansiranja i tehnikom i tehnologijom sprovođenja, u cilju oporavka ekonomije o posledicama epidemije virusa.

Predsednik je ukazao na to da srpska privreda trpi i da je veliki broj kompanija prinudno smanjio proizvodnju, ali da dobar deo njih nije otpuštao radnike zbog toga.

Vučić je pre par dana rekao da je to ozbiljan program, koji će pokazati da Srbija može brže od drugih da izađe iz ekonomskih problema u koje ju je epidemija koronavirusa uvukla.

Kako je naglasio, neće biti smanjenja plata i penzija, a "pored i posle života ljudi, koji su najvažniji, mere su od ključnog značaja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: