Airbnb obustavlja zapošljavanje i marketing

Airbnb će započeti zamrzavanje zapošljavanja i obustaviti marketing.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2020.

13:46

Airbnb obustavlja zapošljavanje i marketing
Foto: Deposiphotos, kaprikM

Ovakvo stanje će trajati dok se kompanija ne prilagodi uticaju pandemije koronavirusa na njeno poslovanje, rekla je Si-En-Bi-Si-ju osoba upoznata s tim problemom.

Osnivači kompanije takođe neće dobijati platu, a njeni rukovodioci će primati platu smanjenu 50 odsto u sledećih šest meseci. Uz to, zaposlenima je rečeno da je malo verovatno da će dobiti bonus za 2020. godinu.

Zamrzavanje zapošljavanja uticaće na sve pozicije u kompaniji, s izuzetkom vrlo malog broja kritičnih pozicija, tvrdi osoba koja je tražila da ostane anonimna u razgovoru o internim stvarima.

Ovo je dramatičan preokret za kompaniju Airbnb, koja je trebalo da bude najjači tehnološki IPO (ili inicijalna javna ponuda) ove godine. Kompanija je angažovala bankare da aranžiraju ponudu, koja bi testirala može li Airbnb dostići svoju procenu iz 2017. godine s privatnog tržišta od 31 milijarde dolara.

Vol strit žurnal je u februaru preneo da je Airbnb izgubio 322 miliona dolara u prvih devet meseci prethodne godine, nakon što je prijavila profit od 200 miliona dolara tokom 2018.

Sada se kompanija suočava sa globalnim krahom turističke industrije i mora da refundira troškove svima koji otkažu rezervacije. Američka turistička asocijacija očekuje da ova industrija izgubi 4,6 miliona poslova ove godine.

Širom sveta ima više od 585.040 slučaja zaraze koronavirusom sa minimum 26.819 smrtnih slučajeva, navodi Univerzitet Džon Hopkins. Kako ovaj univerzitet navodi, samo u Americi ima bar 97.028 zaraženih i najmanje 1.475 smrtnih ishoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: