Severni tok 2: Ruski brod se uputio ka Kongu

Brod Akademik Čerski, koji bi mogao da završi izgradnju gasovoda Severni tok 2, nastavio je svoj put oko Afrike.

Izvor: Sputnik

Subota, 28.03.2020.

12:48

Severni tok 2: Ruski brod se uputio ka Kongu
Foto: Depositphotos, olena-design

Nakon boravka u Južnoafričkoj Republici brod se uputio ka Kongu, pokazuju podaci portala koji prati kretanje brodova Marine Traffic.

Prema procenama portala, Akademik Čerski, koji je u vlasništvu Gasproma, trebao bi da stigne u u Kongo 10. aprila.

Podsetimo, brod je u februaru napustio luku Nahotka na Dalekom istoku Rusije i prvobitno se uputio ka Singapuru, a potom ka Šri Lanki.

Do juče je ovaj brod boravio u Južnoafričkoj Republici.

Nedavno je američki predsednik Donald Tramp potpisao vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda Severni tok 2 i Turskog toka.

Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija Olsiz povinovala se zahtevima SAD, prenosi Sputnjik.

U decembru prošle godine, ministar energetike Rusije Aleksandar Novak je izjavio da bi postavljanje cevi za gasovod mogao da dovrši Gaspromov brod „Akademik Čerski, ali da će biti potrebno određeno vreme da se brod dodatno pripremi za taj posao.

Prema rečima portparola kompanije Nord strim 2 AD za završetak izgradnje gasovoda ostaje da se položi oko 160 kilometara cevi na dva kraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: