Putin odobrio: Počinju projektno-istraživački radovi za Snagu Sibira 2

Vladimir Putin saglasio se na sastanku sa šefom Gasproma Aleksejem Milerom da počnu projektno-istraživački radovi u vezi a gasovodom Snaga Sibira 2

Izvor: Sputnik

Petak, 27.03.2020.

14:21

Putin odobrio: Počinju projektno-istraživački radovi za Snagu Sibira 2
Foto: Depositphotos, 3dmentat

"Sprovedena je preliminarna tehničko-ekonomska analiza, koja je dala potvrdan odgovor da je to svrsishodno, ekonomski isplativo. U skladu s tim je i molba da date nalog da se pređe na predinvesticioni stadijum, razradu tehničko-ekonomske osnove i početak projektno-istraživačkih radova za gasovod Snaga Sibira 2", rekao je Miler.

Putin je na molbu odgovorio potvrdno. "Dobro, naravno. Dogovoreno", rekao je predsednik.

Isporuke gasa biće, prema rečima Milera, orijentisane na tržište zapadne Kine.

Kapacitet tog gasovoda kojim bi se gas preko Mongolije prebacivao do Kine bio bi, procenjuje Miler, 50 milijardi kubnih metara godišnje, prenosi Sputnjik.

Projekt „Snaga Sibira“ završen je prošle godine, izgradnja je trajala pet godina a vrednost projekta procenjuje se na oko 400 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: