Apel privrednim subjektima da pokažu odgovorno ponašanje

Ministarstvo privrede apelovalo je na sve privredne subjekte da pokažu odgovorno ponašanje u odnosu na privredni sistem u celini.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

14:35

Apel privrednim subjektima da pokažu odgovorno ponašanje
Foto: Depositphotos, LukaFunduk

Situacija izazvana pandemijom virusa Covid19 odrazila se na sve sfere života, a pogotovo na poslovanje privrede, navelo je Ministarstvo privrede u saopštenju.

"Ministarstvo privrede apeluje na sve privredne subjekte da svakako vode računa o svom interesu ali i o interesu svojih partnera u ovoj situaciji i da kroz solidarnost zajednički prebrodimo period smanjene privredne aktivnosti", piše u saopštenju.

Imajući u vidu međusobnu povezanost svih privrednih subjekata, jedino ukoliko u lancu uspemo da održimo likvidnost svih karika, uspećemo da nakon prestanka važenja vanrednog stanja brzo podignemo privrednu aktivnost, navodi ministarstvo.

"Ukoliko, usled primene različitih vidova prinudne naplate, veliki broj privrednih subjekata bude blokiran, ostane bez većeg dela likvidnih sredstava, onemogućen da nastavi sa radom u toku ili nakon vanrednog stanja, put oporavka za celu privredu, a pogotovo velike sisteme, biće znatno duži i teži", navodi se.

Ministarstvo privrede, Ministarstvo finansija i Narodna banka Srbije apeluju na opštu solidarnost učesnika u privrednom životu, a sve u cilju prevazilaženja trenutne situacije i očuvanja ekonomskog Sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: