Putin: Najvažniji su životi građana, ali privreda ne sme stati

Najvažniji zadatak je da se sačuvaju životi i zdravlje građana, za šta su potrebni resursi kojih neće biti ako ekonomija stane, kaže Vladimir Putin.

Izvor: Sputnik

Četvrtak, 26.03.2020.

12:35

Putin: Najvažniji su životi građana, ali privreda ne sme stati
Foto: Depositphotos, wrangel

Predsednik Rusije je na sastanku sa predstavnicima biznisa saopštio da na situaciju utiču dva faktora: pad tržišta nafte i drugih energenata i širenje koronavirusa.

"Zato treba u isto vreme da radimo u nekoliko pravaca: Naravno, najvažniji zadatak je da se sačuvaju životi ljudi. Međutim, očigledno je i da, ako ekonomija stane, tada neće biti resursa da se reši taj najvažniji zadatak. U životu je sve povezano", izjavio je Putin.

Ruski predsednik je ohrabrio biznis rečima: "Situacija sa virusom u Rusiji će se promeniti na bolje, samo je pitanje vremena". On je izrazio nadu da će bolest biti pobeđena za manje od tri meseca.

Ruske vlasti dobro znaju da se srednji i mali biznis nalazi u najtežoj situaciji, zbog čega je ruski lider obećao pomoć takvim privrednicima. On je podržao ideju uvođenja moratorijuma na proveru malog i srednjeg biznisa.

Putin smatra da će oštre restriktivne mere zbog koronavirusa ubrzati pobedu nad ovom pretnjom, prenosi Sputnjik.

"Ove mere su privremene i prinudne. One će trajati u zavisnosni od svoje efikasnosti i oštrine", zaključio je Putin.

Podsetimo, do danas u Rusiji je otkriveno 860 slučajeva inficiranih koronavirusom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: