Vlada otvorila kontakt-centar za pritužbe na rad banaka

Vlada Srbije otvorila je kontakt-centar za javljanje pritužbi na rad banaka u vezi sa isplatom penzija.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.03.2020.

14:02

Vlada otvorila kontakt-centar za pritužbe na rad banaka
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

Premijerka Ana Brnabić je juče u konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem donela odluku da se omogući isplata penzija uz izdavanje posebnih ovlašćenja, kao i putem dostave, podsećaju iz vlade.

Narodna banka Srbije je bankama dostavila detaljnu instrukciju za postupanje prema penzionerima, a one su bile u obavezi da omoguće svojim korisnicima dve opcije.

Jedna je putem izdavanja posebnog jednokratnog ovlašćenja za lice koje će u njihovo ime i za njihov račun, uz posedovanje svoje i njihove lične karte, podići unapred definisan iznos penzije, a druga je dostava penzije na kućnu adresu.

Takođe, svi penzioneri koji imaju platne kartice mogu ih dati osobama od poverenja kako bi za njih obavili kupovinu ili im podigli penziju.

Iz vlade poručuju da su banke dužne da stupe u kontakt sa svojim korisnicima u vezi s načinom isplate, a penzioneri se mogu javiti i na posebne brojeve telefona banaka.

Svi građani koji imaju problema sa radom banaka na isplati penzija mogu pisati na adresu isplata.penzija@gov.rs ili se javiti na telefon 011/ 7350 560.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: