Beograd postao jedna od najatraktivnijih lokacija za gradnju u Evropi

Vrednost izvedenih građevinskih radova u Srbiji u prošloj godini veća je za 35 odsto nego u 2018. godini.

Izvor: B92

Nedelja, 08.03.2020.

09:01

Beograd postao jedna od najatraktivnijih lokacija za gradnju u Evropi
Foto: B92/Darja Balsic

Na tržištu nepokretnosti i pored većih cena raste prodaja, najviše se traži novogradnja, a Beograd je postao jedna od najatraktivnijih lokacija u Evropi za ulaganje u taj sektor, javlja RTS.

Kako se navodi, u Srbiji je 55.000 aktivnih gradilišta, četiri puta više nego 2015, a na biznis listi Svetske banke Srbija je za pet godina sa 186. mesta dospela među prvih 10 zemalja po brzini izdavanja građevinskih dozvola.

Aleksandra Damnjanović, državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavila je da, imajući u vidu da je usvojen i da će biti realizovan investicioni plan Srbija 2025, gde je predviđeno da od 14 milijardi evra, koliko je planirano za sve projekte, devet milijardi evra bude utrošeno na realizaciju projekta u transportnoj infrastrukturi, to direktno utiče i na povećanje broja objekata koji se grade.

Najskuplji kvadrat prodat je na Beogradu na vodi za više od 8.000 evra, dok je prosečna cena na toj lokaciji oko 3.000 evra po kvadratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: