Prodaja u marketima na severu Italije porasla 73 odsto

Prodaja u velikim trgovinskim lancima na severu Italije porasla je u nedelju za 73 odsto u poređenju sa istim datumom prošle godine.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2020.

17:06

Prodaja u marketima na severu Italije porasla 73 odsto
Ilustracija: Depositphotos, ginasanders

Ovaj skok desio se pošto su građani počeli da kupuju zalihe osnovnih namirnica, reagujući na širenje koronavirusa u zemlji, saopštio je danas insitut Nilsen.

Italijanske vlasti su u nedelju izolovale najteže pogođene oblasti u Lombardiji i Venetu na severu zemlje i otkazale sportske događaje, zatvorile škole i univerzitete.

U Lombardiji je prodaja u velikim trgovinskim lancima porasla u nedelju za 87 odsto, navodi institut Nilsen, prenosi Rojters.

Osim hrane sa rafova, uključujući pirinač, pastu i sosove za pastu, najtraženiji su bili proizvodi za ličnu negu i parafarmaceutski proizvodi.

"Prema našim podacima, može se zaključiti da postoji zabrinutost zbog eventualnog karantina", rekao je direktor Nilsena Romolo de Kamilis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: