Srpska hrana na istoku: Naši proizvodi uskoro u prodavnicama u UAE

U vodećim trgovinskim lancima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) tokom proleća očekuju se novi proizvodi iz Srbije, najavila je Privredna komora Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

14:53

Srpska hrana na istoku: Naši proizvodi uskoro u prodavnicama u UAE
Depositphotos, 1000Words

"Srpske kompanije koje su se uspešno predstavile na nedavnom Medjunarodnom sajmu hrane 'Galfud' u Dubaiju, intenzivno pregovaraju s poslovnim partnerima o izvozu proizvoda na tržište Bliskog istoka, a očekuje se i realizacija prvih izvoznih ugovora", navodi se u saopštenju.

Od 16. do 20. februara, 14 kompanija prehrambene industrije, u organizaciji Privredne komore i Razvojne agencije Srbije, predstavilo se na 25. "Galulfud"-u, najznačajnijem sajmu prehrambene industrije na Bliskom istoku.

Najavljeno je da će početkom aprila delegacija Privredne komore Dubaia posetiti Srbiju. "Konkretizacija saradnje s trgovinskim lancima već je počela. Siguran sam da će poslovi biti uspešni i da će sve više novih proizvoda iz Srbije biti na tržištima Bliskog istoka", rekao je rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju Marko Selaković.

On je rekao da firme UAE i Privredna komora Dubaija smatraju da su prehrambeni proizvodi iz Srbije izuzetnog kvaliteta, ali zato treba više raditi "na brendiranju, sertifikaciji i stabilnosti količina, kako bismo se uključili u globalnu utakmicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: