"Nedopustivo" - bugarski predsednik kaže da je ruski gas preskup

Predsednik Bugarske Rumen Radev se požalio da Sofija skoro duplo više plaća za ruski gas u odnosu na druge države.

Izvor: Sputnik

Sreda, 26.02.2020.

08:15

Foto: Depositphotos, 3dmentat

"Od osam zemalja, koje su deo gasnog sporazuma između Gasproma i Evropske komisije, samo Bugarska nije postigla sniženje cene gasa. Mi plaćamo skoro duplo više za ruski gas i to je nedopustivo. To je bila tema mog (telefonskog) razgovora s predsednikom Vladimirom Putinom. Nadam se da ćemo uskoro postići željenu cenu", rekao je šef Bugarske.

Radev je poručio ministarki energetike Bugarske Temenuški Petkovoj da bi trebalo da se zamisli da li dobro obavljaju svoj posao i zašto Bugarska zaostaje u toj sferi.

Ministarka energetike Temenuška Petkova izjavila je nakon toga da su pregovori o gasu prerogativ vlade.

Predsednici Rusije i Bugarske Vladimir Putin i Rumen Radev prošle sedmice su razgovarali telefonom. Radev je potvrdio svoje učešće na paradi Pobede u Moskvi 9. maja. Pored toga, tema razgovora bila je i isporuka gasa u Bugarsku, prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: