Građevinske kompanije iz Indonezije zainteresovane da rade u Srbiji

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa novim ambasadorom Indonezije u Srbiji Mohamadom Čandra Viđa Judom.

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2020.

11:43

Građevinske kompanije iz Indonezije zainteresovane da rade u Srbiji
Foto: Depositphotos, rachwal

Mihajlović i novi ambasador razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje dve zemlje.

"Želim vam dobrodošlicu u Srbiju, verujem da ćemo za vreme Vašeg mandata unaprediti saradnju naše dve države, jer prostora za to svakako ima. Srbija se u poslednjih nekoliko godina intenzivno razvija, naša politička i ekonomska pozicija je stabilna, završili smo velike infrastrukturne projekte i započinjemo novi investicioni plan Srbija 2020-2025", rekla je Mihajlovićeva.

Ambasador Indonezije istakao je da ova zemlja vidi Srbiju kao važnog partnera, navodi se u saopštenju.

"Upoznati smo sa investicionim planom 2020-2025. i voleli bismo da budemo deo vašeg razvoja. Naše građevinske kompanije zainteresovane su da rade u Srbiji. Oblast infrastrukture nam je veoma značajna, imajući u vidu i naš master plan izgradnje ekonomskih koridora. Važno je da povežemo poslovne ljude i firme. Pored toga, veoma smo zainteresovani i za saradnju u oblasti poljoprivrede", rekao je Juda.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja i izražena je spremnost obe strane da se pripremi i potpiše sporazum u ovoj oblasti, s obzirom na sve veći broj srpskih turista koji posećuju Indoneziju, ali i zainteresovanost kompanija da se povezuju.

"Samo prošle godine broj turista iz Srbije povećan je za 45 odsto", rekao je Juda. Gra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: