Hrvatska: Regulisati rad nedeljom

Savetnik predsednika Hrvatske za ekonomiju Velibor Mačkić izjavio je danas da bi trebalo regulisati rad nedeljom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.02.2020.

14:53

Hrvatska: Regulisati rad nedeljom
Foto: Depositphotos/ifeelstock

On na to poziva imajući u vidu da su većina zaposlenih u trgovini i na blagajni žene koje imaju specifičnu ulogu u društvu i jer njihovo radno vreme ne prestaje u 16 sati.

"Traje puno duže i smatram da bi u tom slučaju trebalo regulisati rad nedeljom pogotovo imajući to na umu. Ako postoji potreba, taj rad se može iznimno dozvoliti, ali ga se pritom treba i platiti u skladu sa tim, ali u načelu smatram da bi taj rad nedeljom trebalo izbegavati", rekao je Mačkić za zagrebačku N1 televiziju.

Prema njegovim rečima, to se može regulisati na nekoliko načina, kao i da je "apsolutna zabrana" jedan od njih.

Kako je rekao, posmatrano sa sektora trgovine i prihoda to ne bi bila drastična promena jer bi se ljudi prebacili na subotu, ali da je stvar u tome što je hrvatska ekonomija dominantno zavisna od prihoda od turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: