Misija MMF-a u Srbiji: Sutra sastanak u Ministarstvu finansija

Delegacija Ministarstva finansija predvođena ministrom Sinišom Malim, sastaće se sutra sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi Jan Kes Martejn.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2020.

09:27

Misija MMF-a u Srbiji: Sutra sastanak u Ministarstvu finansija
Foto: Epa/JIM LO SCALZO

Delegacija MMF-a boraviće u Republici Srbiji do 28. februara 2020. godine, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Sa predstavnicima države održaće niz sastanaka o rezultatima i budućim aktivnostima koje će biti sprovedene u okviru aranžmana "Policy Coordination Instrument" koji predstavlja nefinansijski aranžman, ima savetodavnu ulogu i prevashodno je orijentisan na sprovođenje strukturnih reformi, saopšteno je.

Penzije u Srbiji kontinuirano rastu, a minimalna plata se više nego udvostručila na preko 30.000 dinara. Prosečna zarada je upravo dostigla planirani nivo od 500 evra (sa 330 evra u 2012) i nastavlja da se povećava svakog meseca.

Prosečne plate bi za pet godina trebalo da dostignu 900 evra mesečno (a prosečna penzija oko 440 evra mesečno). Ljudi će to početi da osećaju već u narednih nekoliko meseci. Aleksandar Vučić i SNS žele da stabilno i ponosno vode Srbiju ka boljoj budućnosti u 21. veku u kojoj mladi imaju šansu za uspeh.

Nezaposlenost je više nego prepolovljena, sa 700 hiljada na 300 hiljada. Dostupniji su bolji poslovi pa tako, na primer, trenutno u Srbiji ima 15.000 slobodnih radnih mesta u IT industriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: