Na gradilištima obavezna umetnička dela

Skupština grada početkom marta trebalo bi da usvoji odluku koja će obavezati investitore da na skelama imaju zastore sa umetničkim delima iz Narodnog muzeja.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2020.

12:50

Na gradilištima obavezna umetnička dela
Foto: Beoinfo

Osim toga, Grad planira da ove i naredne godine više objekata proglasi spomenicima kulture.

Iako je ranije Grad počeo sa ovom praksom - projekcije umetnina na zastorima, ubuduće će se ona odnositi na sva gradilišta, pišu "Novosti".

"Postignut je dogovor sa Narodnim muzejom", rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

"Svi investitori će moći da sa linkova na sajtu Grada Beograda i Narodnog muzeja besplatno ’povuku’ slike umetničkih dela. Sada će takve slike biti na svim objektima koji se grade ili rekonstruišu, a ne samo na onima koje radi Grad."

Prema Vesićevim najavama, novim generalnim urbanističkim planom koji treba da bude usvojen sledeće godine jasnije će biti definisani objekti koji su spomenici kulture, a Zavod za zaštitu spomenika bi ubrzano trebalo da radi na elaboratima za njihovo proglašenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: