"Rano za procenu uticaja koronavirusa na rast u Srbiji"

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je da se nada da će se što pre prevazići efekti koronavirusa, koji je poremetio privrednu aktivnost u svetu.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

14:29

Foto: depositphotos, sqback

Koronavirus, nažalost, može da uspori privrednu aktivnost, ali bi bilo neozbiljno procenjivati u kojoj meri, rekla je Tabakovićeva na novinarsko pitanje na konferenciji za medije da li koronavirus može da uspori privredni rast u ovoj godini, s obzirom na to da je nedavno Fijat objavio da je obustavio proizvodnju jer čeka delove iz Kine.

Guvernerka je istakla da ne bi u ovom trentuku da umanjuje efekte onoga što se dešava, jer, kako je rekla, sve je to deo rizika koji dolaze iz međunarodnog okruženja.

"Međutim, svi verujemo da to neće imati tako preveliki značaj, posebno što je smanjena i uloga i značaj samog Fijata u onom što je nama najznačajnije, ne samo u smislu privredne aktivnosti, nego i izvoza", kaže Tabakovićeva.

Kako navodi Tabakovićeva, to što je Epl zatvorio svoje prodavnice u Kini, kao i to što nedostaju mnogi rezervni delovi za proizvodnju govori o tome da koronavirus može da uspori privrednu aktivnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: