SAD prete: Ako uvezete ruske helikoptere - sankcije

Amerika bi mogla da uvede sankcije Meksiku, ako vlasti te zemlje budu kupile ruske vojne helikoptere, objavio je meksički portal "SDP notisijas".

Izvor: Sputnik

Petak, 14.02.2020.

10:10

SAD prete: Ako uvezete ruske helikoptere - sankcije
Foto: Epa, Jagadeesh NV

Portal se poziva na izjavu portparola američkog Stejt departmenta Uga Rodrigeza.

Rodrigez je u Kongresu potvrdio da mogući ugovor o isporuci može da isprovocira sankcije u skladu sa KAATSA (zakon "Suprotstavljanje američkim neprijateljima preko sankcija").

Prema rečima američkog diplomate — meksička strana je upoznata sa tim stavom.

"Pretpostavljam da je to urađeno preko ambasade", istakao je Rodrigez.

Prošle nedelje je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon pregovora sa svojim meksičkim kolegom Marselom Luisom Ebrardom izjavio da Meksiko razmatra predlog Moskve o novoj isporuci vojnih helikoptera, prenosi Sputnjik.

Tokom posete je ministar spoljnih poslova Rusije Lavrov naglasio da je Meksiku svojevremeno bilo isporučeno oko 50 helikoptera Mi-8 i Mi-17.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: