Tesla otvara fabriku u Bugarskoj?

Bugarska komunicira sa kompanijom Tesla zbog potencijalnog ulaganja američkog proizvođača električnih automobila u fabriku u ovoj zemlji.

Izvor: rs.seebiz.eu

Četvrtak, 13.02.2020.

09:45

Tesla otvara fabriku u Bugarskoj?
Foto: Epa, Robyn Beck Pool

"Imamo dve ambicije, prva je proizvodnja automobila, a druga proizvodnja baterija za električne automobile", rekao je Emil Karanikolov, bugarski mistar ekonomije u intervjuu koji je prošle nedelje objavio portal 24 chasa.bg.

Karanikolov je dodao da je Bugarska spremna da započne proizvodnju delova za automobile s Teslom, ali će fabrika za proizvodnju automobila ili električnih akumulatora biti bolja opcija. Bugarska se takođe nada da će privući ulaganja južnokorejskog proizvođača automobila Hjundai motor kompani, rekao je Karanikolov.

"Poslali smo pismo njihovoj evropskoj kancelariji i očekujemo odgovor", rekao je on, prenosi SEEbiz.

Prošlog meseca Tesla je najavila da planira da otvori stanicu za punjenje u gradu Plovdivu, prvu u Bugarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: