Otkazano: Koronavirus "udario" i na najveći sajam mobilnih telefona na svetu

Organizatori najvećeg Svetskog sajma mobilnih telefona u Barseloni, potvrdili su da je manifestacija, planirana za kraj februara, otkazana zbog koronavirusa.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2020.

09:16

Otkazano: Koronavirus
Foto: Epa, Jerome Favre

Organizator sajma navodi u saopštenju da je događaj otkazan "zbog globalne zabrinutosti zbog koronavirusa, straha od putovanja i drugih okolnosti koje onemogućuju organizovanje", prenosi BBC.

Sajam je trebalo da se održi u Barseloni, ali iz organizacije su naveli da je to postalo "nemoguće" jer su najveći izlagači poput Fejsbuka, Nokije, Sonija i Vodafona otkazali svoj dolazak zbog koronavirusa.

To je jedan od najvećih međunarodnih poslovnih događaja koji je otkazan iz straha od epidemije.

Sajam je trebalo da bude održan od 24. do 27. februara u Barseloni, a španski ministar zdravstva Salvador Ilja zamolio je ljude da ostanu mirni.

Rekao je da bi trebalo imati poverenje u španski zdravstveni sistem i odluke donositi na osnovu naučnih činjenica.

Obično na ovom sajmu učestvuje više od 100.000 ljudi, od kojih oko 6.000 dolazi iz Kine. Sajam mobilnih telefona se od 2006. godine održava u Barseloni.

Nijedan slučaj koronavirusa inače nije zabeležen u kontinentalnoj Španiji, ali dva su slucaja zaraze, kod jednog Britanca i jednog Nemca, potvrđena na Balearima i Kanarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: