Boing upozorava na posledice epidemije koronavirusa

Boing je upozorio na posledice epidemije koronavirusa uz napomenu da nema sumnje da će postojati negativan uticaj na avionsku industriju i širu ekonomiju.

Izvor: nezavisne.com

Sreda, 12.02.2020.

19:20

Boing upozorava na posledice epidemije koronavirusa
Foto: Ilustracija, Epa, Justin Lane

Veliki prevoznici obustavili su letove prema Kini i iz te zemlje, gde je uvedena potpuna blokada u najteže pogođenim oblastima. Nekoliko država zabranilo je dolaske putnika iz Kine.

"Imate nekoliko globalnih avio-prevoznika koji su ograničili saobraćaj sa Kinom, a to je prihod", izjavio je Ihsan Munir, viši potpredsednik Boinga za globalnu komercijalnu prodaju i marketing.

On je dodao da su u prekidu poslovna putovanja, kao i prevoz tereta.

"To će se odraziti na ekonomiju, na prihode, na ove prevoznike. U to nema sumnje", dodao je zvaničnik američke kompanije.

Munir se obratio u Singapuru, na najvećem sajmu avionske industrije u Aziji, sa kojeg se povuklo više od 70 izlagača zbog straha od virusa. Primetan je i manji broj posetilaca, prenose Nezavisne novine.

Singapur je registrovao 47 slučajeva zaraze do sada i podigao nivo zdravstvene uzbune na stepen koji je bio na snazi tokom epidemije SARS-a 2002. i 2003. godine.

Veliki prostor u kojem se održava četvorodnevni sajam upadljivo je prazan, a mnogi štandovi su ostali nepopunjeni.

Organizatori koriste termalne skenere za proveru telesne temperature prisutnih i savetuju posetioce da izbegavaju rukovanje, te da se, umesto toga, pozdravljaju naklonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: