Građevinski bum: Rastu tražnja i cene, kvadrat u novogradnji najmanje 870 evra

Rast stanogradnje u Trebinju se nastavlja, a u skladu s brojem novih zgrada, rastu i cene, ali i tražnja.

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2020.

14:46

Građevinski bum: Rastu tražnja i cene, kvadrat u novogradnji najmanje 870 evra
Foto: B92, Darja Balšiæ

Iako se stan u novogradnji teško može naći po ceni nižoj od 1.700 KM (oko 870 evra) po kvadratu, većina stanova rasproda se i pre početka gradnje. Za poslednjih nekoliko godina cene kvadrata u Trebinju povećane su za 20 do 30 odsto, nove zgrade niču svuda, od užeg centra grada do predgrađa.

U poslednjih nekoliko godina niknule su cijele nove četvrti, a budući da građevinska sezona traje cele godine, radi se bez pauze, izveštava RTRS, prenosi Indikator.ba.

Investitori kažu da je Trebinje atraktivno i da se rad isplati.

"Sve ide uzlaznom putanjom. Cene rastu, prodaja nikad nije bila bolja", kaže Miladin Stević iz kompanije MIS invest Trebinje.

Mirko Stanković iz agencije za nekretnine Europartner kaže da se sve traži, od malih stanova od 30 do 40 kvadrata, do onih velikih. Bez većih problema prodaju se i mali, pa čak i luksuzni, takozvani penthaus stanovi od 150 kvadrata.

Stanove kupuju domaći ljudi, ali i oni iz Banjaluke i Bijeljine, kao i iseljenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: