Zaposlili 3,1 miliona ljudi: Fejsbukove aplikacije kompanijama u EU donele 208 milijardi evra

Aplikacije kojima upravlja Fejsbuk su pomogle kompanijama u Evropskoj uniji da ostvare plasman robe vrednosti 208 milijardi evra tokom 2019. godine.

Izvor: Bankar.me

Četvrtak, 23.01.2020.

14:20

Zaposlili 3,1 miliona ljudi: Fejsbukove aplikacije kompanijama u EU donele 208 milijardi evra
Foto: Depositphotos, Mactrunk

Time su stvorili i 3,1 milion radnih mesta.

U analizi koju je objavio tehnološki gigant se navodi i da je njihove usluge koristilo 25 miliona privrednih subjekata iz EU.

Kompanije u anketi su navele da je oglašavanje na Fejsbuku, Votsapu ili Instagramu pomoglo u ostvarenju skoro 100 milijardi evra izvoza tokom prošle godine, od kojih je 58 milijardi generisano na unutrašnjem tržištu Unije, prenosi Bankar.

Šest od deset kompanija obuhvaćenih istraživanjem navelo je da su Fejsbukove aplikacije važne za smanjenje troškova marketinga, a sličan broj njih je rekao da su isti servisi važni za poboljšanje usluge kupcima.

U izveštaju se dodaje i da 70 odsto kompanija koje su korisnici aplikacija izvozi, što je za 20 odsto više od konkurenata koji su se odrekli ovog kanala komunikacije, a natpolovična većina je takođe rekla i da su korisne za ulazak na pojedinačna tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: