Ima nade za 350 radnika: Ministarstvo zakazalo hitan sastanak

Ministarstvo privrede saopštilo je danas da je upoznato je sa situacijom u fabrici "Bakarne cevi" u Majdanpeku.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.01.2020.

09:45

Ima nade za 350 radnika: Ministarstvo zakazalo hitan sastanak
Foto: Depositphotos, Lenorlux

Ministarstvo je upoznato sa donetom odlukom o obustavljanju proizvodnje, i stupilo je u kontakt sa rukovodstvom kompanije.

"Zatražen je hitan sastanak da bi se dodatno upoznali sa situacijom i razlozima za ovakvu odluku. Naš cilj je da kao odgovorna vlada eventualno iznađemo mehanizme kako da pomognemo kompaniji da ostane u delatnosti i time sačuvamo oko 350 radnih mesta", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo privrede kaže da je insistiralo na otvorenosti za saradnju i podršci, poštujući pravo i odluku Skupštine akcionara privatne kompanije da, rukovodeći se svojim poslovnim interesima, donese takvu odluku.

Podseća se da je Fabrika bakarnih cevi Majdanpek privatizovana 2004. godine i da je bila u monitoringu do 2006. godine, kao da je sve svoje ugovorne obaveze ispoštovala. Od 2006. godine Ministarstvo privrede nema nadležnost nad tim preduzećem.

Ministarstvo privrede ističe da je svakodnevno u kontaktu i sa predstavnicima kompanije i sa opštinom Majdanpek i da je apsolutno opredeljeno da sve svoje kapacitete u skladu sa zakonom stavi na raspolaganje kompaniji da sačuva posao i radna mesta za zaposlene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: