Rat kablovskih operatera: "Na kraju smo tražili minimum" VIDEO

Junajted medija uskratila je 17 kanala Telekomovom kablovskom operateru, ali se iz prepiske koju su objavili mediji zaključuje da nije želela dalju saradnju.

Izvor: Prva TV

Sreda, 22.01.2020.

18:48

Rat kablovskih operatera:
Foto: Depositphotos/REDPIXEL

Telekom je sve vreme ukazivao da je to protivzakonito, prenosi Prva TV.

"Uslovi iz ponude su jasni i ukoliko ne vidite mogućnost da ih kao takve prihvatite, najbolje da odmah ugasite signal i da ne ulazimo dalje u prolongiranje. Što se tiče članova ugovora, oni su takođe standardni i ne vidim prostora za njihovu izmenu...", kaže se između ostalog u imejlu predstavnika Junajted grupe čiji se ceo sadržaj može videti u video-prilogu Prve TV.

"Supernova je juče pozvala na javni predlog ugovora, ali je, umesto svih kanala, Junajted medija objavila ponudu u kojoj je samo N1, sa cenom od 0,4 evra po korisniku i ugovorom od tri godine. Time je Junajted medija stavila do znanja da ne želi da svoje kanale da Supernovi i tako poništila prethodne pregovore", saopštila je Supernova.

Telekom je predložio i da se ugovor produži za dva-tri meseca kako bi se u tom periodu postigao dogovor, ali Junajted medija to nije prihvatila. Junajted medija uskraćivanjem kanala nije ni želela da realizuje ugovor, konstatuje Supernova.

"Očigledno druga strana nije želela da dođe do rešenja", kaže za Prvu TV Vladimir Lučić, direktor za komercijalne poslove Telekoma Srbija.

"Prihvatili smo komercijalnu ponudu i to u najznačajnijim uslovima, cenu i dužinu trajanja, ali druga strana je stalno menjala uslove i videlo se da neće da dođe do dogovora", kaže Lučić.

"Na kraju smo tražili samo minimum, da ne bude teritorijalnog ograničenja, što nije po zakonu", ističe sagovornik Prve TV.

"Nama je bio vrlo bitan kvalitet Sport kluba. Ako ugovaramo Sport klub na tri godine, a nemamo garanciju da neće najveći deo kvalitetnog sadržaja otići na Novu sport, onda bismo tako izmanipulisali korisnike", dodaje Lučić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: