Srbija dobija još jedan auto-put: Vredi 600 miliona evra, gradiće ga Kinezi

Ministarka Zorana Mihajlović potpisala je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za gradnju auto-puta Borča - Zrenjanin - Novi Sad.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.01.2020.

13:34

Srbija dobija još jedan auto-put: Vredi 600 miliona evra, gradiće ga Kinezi

Memorandum je potpisala sa kineskom kompanijom Čajna Šandong internešenel.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva je najavila da će dokumentacija za taj auto-put od 103 kilometra biti završena ove godine.

Mihajlovićeva je u Vladi Srbije potpisala memorandum sa direktorom kompanije "China Shanding International Economic and Tehnical Coorporation Group" Džang Čenćaom, a prisustvovala je ambasadorka Kine Čen Bo.

Dužina auto-puta od petlje Borča do krajnje tačke na obilaznici oko Zrenjanina biće 58 kilometara, a od Zrenjanina do Novog Sada 45 kilometara.

Procenjena vrednost izgradnje oba auto-puta je oko 600 miliona evra.

Ovo je važan dan za vladu, istakla je Mihajlovićeva i podsetila da se dosta pričalo o gradnji tog auto-puta i da danas počinje realizacija tog projekta.

"Ove godine treba da bude spremna dokumentacija", kazala je ministarka.

Reč je o izgradnji auto-puta u obliku ćiriličnog slova P, koje će činiti već izgrađeni auto-put Beograd - Novi Sad i deonice Borča - Zrenjanini i Zrenjanin - Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: