Srbija dnevno gubi preko milion evra zbog taksi Prištine

Srpska privreda dnevno gubi milion i 39.000 evra zbog taksi koje je uvela Priština, kaže potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.01.2020.

08:01

Srbija dnevno gubi preko milion evra zbog taksi Prištine
Foto: Depositphotos/dk_photos

On ističe da je najviše izgubila domaća prehrambena industrija jer su naše kompanije gotovo potpuno istisnute sa KiM u ovom periodu.

"Za skoro 14 meseci trajanja taksi, na teritoriju KiM otpremljeno je manje robe iz centralne Srbije u vrednosti od 435 miliona evra, u odnosu na isti period pre uvođenja taksa", rekao je Ljajić za "Novosti", navodeći da su poziciju naših kompanija zauzele kompanije iz Grčke, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Turske i Severne Makedonije.

Ljajić je rekao i da je bez EU, SAD, Kine i Rusije, kao stalnih članica Saveta bezbednosti UN, teško očekivati održivo rešenje za KiM i ocenio da će neka vrsta "Dejtona" biti potrebna kad god ovo pitanje dođe na dnevni red.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: