Za koncesiju 27 objekata Apoteke Kruševac stigle dve ponude

Na javni poziv za koncesiju Apoteke Kruševac podnete su dve validne ponude a stručno telo će u roku od 90 dana doneti odluku kome će dodeliti ugovor.

Izvor: Beta

Subota, 18.01.2020.

09:59

Za koncesiju 27 objekata Apoteke Kruševac stigle dve ponude
Foto: Depositphotos/SimpleFoto

To je izjavio načelnik kruševačke Gradske uprave Ivan Anđelić.

Koncesija obuhvata 27 objekata kruševačke Apoteke u kojima bi koncesionar, na području Rasinskog okruga, u narednih 15 godina obavljao farmaceutsku delatnost. Posle višegodišnje krize Apoteke Kruševac, Skupština grada je odluku o pokretanju koncesije donela u septembru prošle godine. Takvo rešenje je bilo obrazloženo potrebom da se obezbedi kvalitetna farmaceutska usluga i namire dugovanja koja su, po tadašnjim podacima, iznosila 350 miliona dinara, a obaveza su Grada.

U javnom pozivu za davanje koncesije za Apoteku Kruševac navedeno je da ponuda za inicijalnu koncesionu naknadu ne može da bude manja od milion evra, te da godišnja koncesiona naknada ne može da bude manja od 35.000 evra.

Uslov je i da je ponuđač u svakoj od prethodne tri poslovne godine imao minimum 850 miliona dinara prihoda od prodaje dobara i usluga, i da na dan podnošenja ponude ima radno angažovano najmanje 65 lica, u radnom odnosu ili po drugom osnovu.

Prema odredbama iz javnog poziva, obaveza ponuđača je da ponudi zasnivanje radnog odnosa na neodređeno za najmanje 75 zaposlenih u Apoteci Kruševac. Njihova zarada pritom ne može da bude niža od one koju su imali u septembru 2019. godine, a tokom dve godine neće moći da budu proglašeni tehnološkim viškom.

Oko 100 zaposlenih kruševačke Apoteke potražuje devet zaostalih plata.

Načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić, koji je i jedan od članova Komisije koja će odlučivati o najboljoj ponudi, kazao je da će se to telo potruditi da posao obavi što pre.

Posle donošenja odluke o koncesionaru, teče rok od 15 dana za zaštitu prava ponuđača, posle čega Nacrt ugovora usvaja Skupština grada, a zatim sledi potpisivanje ugovora s izabranim ponuđačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: