Rudari prete štrajkom, traže veću satnicu

Ministar energije Federacije BiH Nermin Džindić rekao je da će rudari krajem januara stupiti u štrajk ukoliko im satnica ne bude povećana sa 2,50 KM na 2,70 KM.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2020.

13:37

Rudari prete štrajkom, traže veću satnicu
Foto: Depositphotos, TTstudio

Džindić je juče razgovarao sa predstavnicima Sindikata rudara FBiH koji su mu rekli da su od "Elektroprivrede BiH" tražili povećanje satnice.

"Imali smo sastanak, održaćemo ga i naredne nedelje. Rudari i dalje prete štrajkom, ali ispred Elektroprivrede BiH jer smatraju da su ova firma i direktor odgovorni za ispunjavanje njihovih uslova", rekao je Džindić, prenosi Dnevni avaz.

Govoreći o odluci Gasproma da "Energoinvestu" i BiH ponudi ugovor o snabdevanju gasom samo na pola godine, Džindić je naveo da je Rusija i ostalim državama ponudila isto, te da nema razloga za zabrinutost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: