Vučić: Srbija će godišnje da prihoduje 185 miliona dolara od tranzita gasa

Dobijanje gasa iz Turskog toka je strateška stvar za Srbiju i srpsku industriju, rekao je predsednik Vučić i dodao da to nema veze sa predizbornom kampanjom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.01.2020.

08:53

Vučić: Srbija će godišnje da prihoduje 185 miliona dolara od tranzita gasa
Foto: Depositphotos/photojimdp

Gostujući sinoć u emisiji Hit tvit na Pinku, Vučić je istakao da je Srbija završila 403 kilometara gasovoda kroz Srbiju i da je ostalo još da napravimo četiri merne stanice i jednu veliku kompresorsku stanicu u Žabarima.

Odbacio je pojedine tvrdnje da su postavljani "predizborni rokovi" i da gasovod zapravo još nije završen i istakao da je sve završeno još u decembru.

Ponovio je da je Turski tok stvar od koje će ljudi da imaju koristi još mnogo narednih godina.

Vučić ističe da će Srbija kada postane tranzitna zemlja za gas samo od toga moći da prihoduje godišnje oko 185 miliona dolara.

Naveo je da je Turski tok od velikog značaja za industrijalizaciju Srbije i privlačenje investitora, jer se svi prvo interesuju da li ima dovoljno gasa.

On je rekao da ćemo dobijati iz tog tzv. balkanskog toka dobijati najviše ruski gas i da nam niko još nije ponudio neki drugi gas.

Vučić je dodao da će u Srbiju ulaziti oko 13 milijardi kubika gasa, od čega će tri milijarde ostajati u Srbiji, dok će ostalo ići za Mađarsku, ali i BiH, Republiku Srpsku, zatim ka teritoriji koju kontroliše Priština.

Bugari će završiti svoj deo gasovoda do kraja maja ili juna, tako da će već u septembru ili najkasnije do kraja godine poteći gas do Srbije, dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: