Proslavljeni košarkaš Miloš Teodosić otvorio hotel na Divčibarama

Na Divčibarama, zimskom centru najbližem velikim gradovima u Srbiji - Beogradu i Novom Sadu, otvoren je najmlađi i najveći hotel "Crni vrh".

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 22.12.2019.

12:50

Proslavljeni košarkaš Miloš Teodosić otvorio hotel na Divčibarama
Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC

Otvaranju su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić.

"Moram da se zahvalim porodici Teodosić, najviše Milošu i njegovom bratu Jovanu, koji su uložili veliki novac u ovaj projekat. Taj novac mogli su da ulože bilo gde drugde u svetu, a ovde su sigurno imali mnogo muka", kazao je tom prilikom Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da Divčibare imaju idealan vazduh na nadmorskoj visini od 980 metara, te da će sportski klubovi ovde imati idealne uslove za pripreme, bolje nego, na primer, u Sloveniji.

"Radićemo na daljem razvoju infrastrukture u ovom kraju, da Valjevo konačno bude na trasi autoputa", rekao je Vučić.

Država će još više pomagati domaćim investitorima koji su zaradili novac u svetu i hoće da ga ulože u Srbiju, poručio je Vučić.

"Ovo je deseti veliki projekat za hotele koji pomažemo, svi su sa više od 800.000 evra. Pomažemo jer hoćemo da razvijemo infrastrukturu. Što bi naši fudbaleri išli u druga mesta, kada imamo divne Divčibare, Vrdnik, odličan Zlatibor. Vazduh je ovde bolji nego tamo", rekao je Vučić.

Dodao je da je prvi Miloš Obrenović uvideo značaj Maljena i da ta planina ima poseban značaj za Srbiju. Kako kaže, kapaciteti su divni, a država će preuzeti na sebe put od Krčmara do Divčibara, kao i telekomunikacione mreže i vodovodnu mrežu.

Vučić je naglasio da je zato važno da se donese Plan razvoja Srbije do 2025. godine i da se ubrza njegova realizacija.

Kazao je da će država pomoći i da se naprevi veliki travnati teren za fudbal, kao i da će biti urađen još jedan sa veštačkom travom, a da je Fudbalski savez obećao da će se uraditi reflektori. Kako je rekao, Dejan Stanković je obećao da će tu dovesti fudbalere Crvene Zvezde, umesto da idu na pripreme u Sloveniju.

Vučić je najavio da će biti urađen od Krčmara do Divčibara i da će se stizati za samo sat vremena do tog centra, kao i da će se uraditi potrebna infrastruktura, vodovod i kanalizacija preko Kancelarije za javna ulaganja. Predsednik je najavio i da će vrlo brzo početi gradnja brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i da će moći od Beograda od Valjeva da se stigne za samo 40 minuta.

Vučić i Ljajić su sa vlasnikom, bratom proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića, Jovanom Teodosićem, obišli hotel kategorizovan sa četiri zvezdice, koji se prostire na tri nivoa i raspolaže sa 111 opremljenih smeštajnih jedinica - soba i apartmana, različitih tipova i veličina.

Otvaranju hotela, koji je smešten u mirnom okruženju borove šume, a čiji se celokupan kompleks prostire na 2,2 hektara zemljišta, prisustvovao je i veliki broj srpskih sportista i sportskih radnika, među kojima su i legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predarg Danilović, proslavljeni fudbaler, novi trener FK "Crvena zvezda" Dejan Stanković i bivši fudbaler tog kluba Marko Pantelić.
Hotel, u kojem je zaposleno 80 radnika, sadrži velnes i spa centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, đakuzijem, a poseduje restoran, bar i loundž - bar, kao i igraonicu za decu.

U okviru hotela nalazi se i Kongresna sala sa kapacitetom od 350 sedećih mesta, a za razvoj sporta i sportiste različitih vrsta, od posebnog značaja je što se uz sam hotel gradi moderna sportska dvorana, po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, a pogodna za organizaciju takmičenja, domaćih i međunarodnih.

Sportska dvorana, koja će imati pet sportskih terena - za košarku, fudbal i druge sportove, biće završena, prema najavama, 2020. godine.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprineti i razvoju turizma u delu zapadne Srbije, trajala je manje od dve godine, a prilikom gradnje vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije. Izbor prirodnog materijala - bilećkog i pirotskog kamena, drveta i drugih materijala, hotelu pomaže da se što bolje uklopi u planinski ambijent koji ga okružuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: