Stari savski most se premešta u park Ušće

Rezultat anonimne ankete na sajtu grada Beograda među građanima je da se Savski most premesti u park Ušće.

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2019.

09:13

Stari savski most se premešta u park Ušće
Foto: Služba glavnog urbaniste

Prema planovima gradskih čelnika, uzvodno, gradiće se novi most za pešačko-biciklistički saobraćaj.

Gradski urbanista Marko Stojčić je kazao da je "najveći broj građana izabrao opciju premeštanja konstrukcije Starog savskog mosta u park Ušće i izgradnju novog mosta, koji će spajati Novi Beograd sa Adom Ciganlijom".

Dodao je da je to "samo početak ideje o novim funkcijama mosta". Stojčić je kazao da izabrana varijanta premeštanja mosta "podrazumeva nekoliko intervencija, čiju razradu tek možemo da očekujemo" i dodao da se nada da će za dve nedelje imati konkretnije planove.

Građani su izabrali varijantu koja podrazumeva dve faze - izgradnju novog mosta za pešačko-biciklistički saobraćaj u nastavku Ulice Omladinskih brigada do Ade Ciganlije i demontažu Savskog mosta kao i njegovu montažu između Tržnog centra "Ušće" i Muzeja savremene umetnosti.

Po toj ideji, most u Parku Ušće bio bi "skulptura" na 4,5 metara iznad tla, a prostor pod mostom bi imao "kulturne, komercijalne i zabavne sadržaje". Investiciona vrednost radova je oko 1,7 milijardi dinara ili oko 15 miliona evra, preneo je list "Alo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: