MMF i Ukrajina dogovorili trogodišnji aranžman od 5,5 milijardi dolara

MMF i Ukrajina su dogovorili novi trogodišnji program od 5,5 milijardi dolara, izjavila je u subotu izvršna direktorka MMF-a Kristalina Georgijeva.

Izvor: B92

Nedelja, 08.12.2019.

13:57

MMF i Ukrajina dogovorili trogodišnji aranžman od 5,5 milijardi dolara
Foto: Epa/GIAN EHRENZELLER

"Zadovoljstvo mi je što je osoblje MMF-a postiglo dogovor s vlastima o politikama na kojima će se temeljiti novi trogodišnji aranžman u iznosu od 5,5 milijardi dolara u sklopu Proširenog fonda", ocenila je Georgijeva nakon telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Dodala je da taj dogovor podleže odobrenju MMF-a kao i da je njegovo izvršenje uslovljeno sprovođenjem niza prethodnih radnji, preneo je Indeks.hr.

"Predsednik i ja smo se složili da ekonomski uspeh Ukrajine presudno zavisi od jačanja vladavine zakona, poboljšanja integriteta pravosuđa i smanjenja uloge stečenih interesa u privredi", rekla je Georgijeva, koja je poziciju izvršne direktorke MMF-a preuzela početkom oktobra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: