Telekom poštuje autorska prava, tužiće one koji ih ne plaćaju VIDEO

Kompanija Telekom Srbija je oduvek podržavala zaštitu autorskih prava kao i sve organizacije koje štite ta prava.

Izvor: Tanjug, Prva TV

Nedelja, 08.12.2019.

11:35

Telekom poštuje autorska prava, tužiće one koji ih ne plaćaju VIDEO
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

To je izjavio danas Vladimir Lučić, direktor i koordinator za internet i telekomunikaciju Telekoma Srbije.

On je za TV Prva rekao da Telekom Srbija ima sve ugovore koji štite autorska prava, ali da je u neravnopravnom položaju u tom smislu i zato će pokrenuti tužbe protiv onih koje ne plaćaju autorska prava.

Lučić je napomenuo da ćerka firma Telekoma HD-Win ulazi u neravnopravu borbu, pošto konkurent United medija grupa, iako radi u Srbiji, ne plaća sva autorska prava. On je istakao da je to problem i da očekuje da će agencija za zaštitu konkurencije da zaštiti Telekom od te neravnopravne borbe, kao i da će kompanija pokrenuti tužbe protiv onih koji autorska prava ne poštuju i ne plaćaju.

Povodom navoda koji su se pojavili u nekim medijima u vezi s kopanjem ulica koje Telekom sprovodi u Beogradu, Lučić je kazao da kompanija ima sve potrebne dozvole za to i da ulazi u zgrade uz saglasnost svih stanara kako bi realizovala projekat optičkog interneta.

"Postigli smo da 400.000 korisnika može da se priključi na optički internet", kazao je Lučić, naglasivši da su druge velike kompanije mnogo ranije krenule u projekat optičkog interneta. Dodao je da razvoj optickog interneta doprinosi boljem kvalitetu servisa, kao i da je to bitno za razvoj 4G i 5G mreže, a donosi mnogo novog sadržaja i bolji kvalitet mobilne mreže.

Telekom je više nego duplirao za godinu dana broj korisnika i beleži preko 10.000 novih korisnika mesečno, istakao je Lučić i dodao da kompanija sada pokriva 42 posto TV učešća.

"U Crnoj Gori smo postali broj 1 mobilni operater", dodao je Lučić i naveo da je Telekom došao u dijaspori do 30.000 korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: