Bolsonaro: Pozvaću Trampa da nas ne kažnjava uvođenjem tarifa

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je danas da je gotovo siguran da će predsednik SAD Donald Tramp saslušati ekonomske probleme Brazila.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

16:25

Bolsonaro: Pozvaću Trampa da nas ne kažnjava uvođenjem tarifa
Foto: Epa, Michael Klimentyev

Izjava Bolsonara stiže nakon objave američkog lidera da će ponovo uvesti carine na uvoz čelika i aluminijuma iz Brazila i Argentine.

"Njihova ekonomija nije uporediva s našom, mnogo je veća. Ne doživljavam ovo kao odmazdu", rekao je Bolsonaro za brazilski Radio Itatiaja, prenosi Rojters.

"Pozvaću ga da nas ne kažnjava. Naša ekonomija se u osnovi temelji na robi, to je ono što imamo. Nadam se da shvata i da nas sa ovim ne kažnjava, i gotovo sam siguran da će nas saslušati", naveo je brazilski predsednik.

Tramp je ranije danas napisao na Tviteru: "Brazil i Argentina sprovode masivne devalvacije svojih valuta, što nije dobro za naše poljoprivrednike. Stoga, smesta stupaju na snagu tarife koje ću obnoviti na sav čelik i aluminijum koji se isporučuju iz tih zemalja u SAD", prenela je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: