Tramp ima prednost: Vašington pokreće trgovinsku istragu protiv Brisela

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa razmatra pokretanje nove istrage protiv EU u vezi sa trgovinom, javio je "Politiko".

Izvor: rtrs.tv

Petak, 22.11.2019.

10:32

Tramp ima prednost: Vašington pokreće trgovinsku istragu protiv Brisela
Foto: Epa, Pete Marovich

Prema rečima neimenovanih izvora, to znači da neće biti novih carina na uvoz evropskih automobila u SAD, ali će EU biti podvrgnuta mnogo široj istrazi.

"To će stvoriti takvu situaciju u kakvoj će predsednik još godinu dana imati prednost u odnosu na EU", istakao je izvor, prenosi RTRS.

"Politiko" piše da bi nova istraga mogla biti brža i da će, navodno, biti obuhvaćene brojne evropske industrije, preneo je "Sputnjik".

Državni sekretar SAD Majkl Pompeo izjavio je ranije da bi u Vašingtonu voleli da ne postoje prepreke trgovini sa evropskim zemljama i da Amerika želi da pojača trgovinu sa Evropom, ali da bi trgovina trebala da bude izgrađena tako da obe strane mogu da se obogate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: