Turska: S-400 kupljen da bi se koristio, a ne stavio na stranu

Turska je od Rusije kupila odbrambeni sistem S-400 kako bi ga koristila, a ne "stavila na stranu", izjavio je šef Turske direkcije za odbrambenu industriju.

Izvor: B92

Subota, 16.11.2019.

09:15

Turska: S-400 kupljen da bi se koristio, a ne stavio na stranu
Foto: Depositphotos/zaykinoleg.gmail.com

"Nije logično da bilo koja zemlja kupuje takve sisteme samo da ih ostavi sa strane", rekao je u intervjuu za CNN Ismail Demir, i dodao da će turski i američki zvaničnici raditi na tome da reše taj problem.

On je rekao i da rusko osoblje neće doći u Tursku da upravlja sistemom S-400.

Prethodno je viši pomoćnik predsednika Erdogana Ibrahim Kalin potvrdio da se Turska neće povući iz kupovine ruskog protivraketnog sistema S-400, najavivši i dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u januaru.

Predsednici Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp razgovarali su u sredu u Vašingtonu o prevazilaženju sve većih razlika između NATO saveznika u vezi s kupovinom ruskog oružja, ali i politike prema Siriji.

Vašington kaže da S-400 predstavlja pretnju njihovim avionima F-35 i obustavili su učešće Turske u tom programu prodaje lovačkih aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: