"Nećemo da odustanemo od S-400"

Turska se neće povući iz kupovine ruskog protivraketnog sistema S-400.

Izvor: B92

Petak, 15.11.2019.

17:54

Foto: Depositphotos, zaykinoleg.gmail.com, 291552088

Ovo je potvrdio viši pomoćnik predsednika Erdogana Ibrahim Kalin, najavivši i dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u januaru.

Turski i američki predsednici Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp razgovarali su u sredu u Vašingtonu kako bi prevladali sve veće razlike izmedju dva NATO saveznika, posebno posle pretnji sankcijama zbog turske kupovine S-400 i politike prema Siriji.

Vašington kaže da S-400 predstavlja pretnju njihovim avionima F-35 i obustavili su učešće Turske u tom programu prodaje lovačkih aviona, prenosi Rojters.

Ibrahim Kalin je rekao i da ruski predsednik Vladimir Putin planira posetu Turskoj u prvoj nedelji januara, a da će teme razgovora biti energetska pitanja, uključujući gasovod Turski toka, kao i detalji sporazuma Ankare i Moskve o povlačenju kurdske milicije u pograničnom delu sa Sirijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: