Najbogatiji Slovenci: Iza i Samo Login i dalje predvode listu

Prema istraživanju magazina Manager, šesti put zaredom prvo mesto na listi najbogatijih Slovenaca zauzimaju supružnici Iza i Samo Login.

Izvor: Investitor.me

Petak, 15.11.2019.

10:06

Najbogatiji Slovenci: Iza i Samo Login i dalje predvode listu

Ukupna imovina 100 najbogatijih Slovenaca iznosi 5,6 milijardi evra, što je blagi pad u odnosu na prethodne godine, a razlog pada, kako piše ovaj magazin, uglavnom su lošiji izgledi za buduće poslovanje.

Supružnici Login su osnivači kompanije Outfit7, aplikacije za mobilnu zabavu. Njihova imovina se procenjuje na 689 miliona evra, isto koliko i prošle godine. U januaru 2017. godine, ova kompanija je prodata za milijardu dolara kineskom holdingu United Luck Group.

Na drugom ove liste su Sandi Češko i Livija Dolanc, koji su nedavno prodali i svoj deo u kompaniji Studio Moderna, koji je iznosio 55 odsto. Njihova imovina je procenjena na 296 miliona evra, što je za 11 odsto manje nego godinu dana ranije.

U prvih deset najbogatijih su još Marko Pistotnik (210 miliona evra), porodica Lah (169 miliona evra), Joc Pečečnik (155 miliona evra), Igor Akrapovič (135 miliona evra), Tatjana i Albin Doberšek (126 miliona evra), Damian Merlak (124 miliona evra), Franc Frelih (112 miliona evra), Dari i Vesni Južni (111 miliona evra).

Najveći skok za 150 odsto, odnosno skok sa 60 miliona na 98,8 miliona evra drugi put zaredom nepravio je Boštjan Bandelj, osnivač firme za trgovanje emisijama Belektron.

Osnivači "garažnih kompanija" su sve više na listi.

Manager piše i da su ustanovili da mnogi od ljudi sa ove liste nisu uopšte zaduženi, nego čak imaju milione na svojim bankovnim računima

Gledajući po sektorima, trgovina je bila najzastupljenija u poslednje četiri godine, navodi portal Investitor.

Imovina poslednjeg na listi 100 najbogatijih Slovenaca ove godine iznosi 22,2 miliona evra. To je za 24,2 miliona evra više nego u 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: