Stiglo pet ponuda za posrnulu avio-kompaniju, u igri i evropski kralj banana

Stečajni upravnik "Adrija ervejza" Janez Pustatičnik dobio je pet ponuda za kupovinu imovine propalog avio-prevoznika.

Izvor: cdm.me

Četvrtak, 14.11.2019.

11:26

Stiglo pet ponuda za posrnulu avio-kompaniju, u igri i evropski kralj banana
Foto: Depositphotos, toxawww

Nezvanično, tri slovenačke i jedna strana kompanija zainteresovane su za poslovnu jedinicu a jedna za simulator letenja.

Pustatičnik je želeo da prikupljanjem neobavezujućih ponuda proveri kakav je interes potencijalnih kupaca i koliko su ozbiljni pre nego što procene imovinu.

Kako je javila TV Slovenija, među četiri ponuđača za sticanje poslovne jedinice "Adrija ervejz" su četiri slovenačka biznismena, kao i jedan strani ponuđač. Peta ponuda, međutim, odnosi se samo na simulator letenja, prenosi CdM

Prema pisanju slovenačkih medija, ponudu je poslao Joc Pečečnik, kojeg zanima sve u prodaji, Izet Rastoder kupio bi sertifikat za komercijalne letove, a Ivo Boscarol zainteresovan je za Adrijinu letačku školu.

Izet Rastoder, poreklom iz crnogorske opštine Petnjica i šesti najveći trgovac bananama na svetu, u Sloveniji nazivan i "kraljem banana" prošle godine pojavio se na listi najbogatijih Slovenaca, na 40. mestu.

Sastanak sa zainteresovanim stranama zakazan je za četvrtak ili petak, kada će biti razmotreno šta žele i koliko su spremni da ponude. Neki ponuđači su postavili uslove koje Adrija ne može da ispuni i na koje nema uticaja.

"Na osnovu pregovora i razgovora oni će odlučiti kako da postupe u stečajnom postupku", objasnio je Pustatičnik.

U međuvremenu pronađen je "stanar" za deo nekadašnje poslovne zgrade na Brniku, a to je mala slovenačka avio-kompanija "Soliner".

Bivši radnici dobiće prednost u stečaju kompanije. Stečajni upravnik mora da prikupi 13 miliona evra kako bi vratio prioritetna potraživanja. Glavni iznos obračunatog iznosa čine otpremnine, koje iznose oko osam miliona evra, s neisplaćenim platama za deo avgusta i septembra, a delom za oktobar do isteka otkaznog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: