Komisija za obnovu tunela: Mora se reagovati pre nego što neko nastrada

Posljednja nezgoda u tunelu Vrmac na jugu Crne gore otvorila je Pandorinu kutiju.

Izvor: cdm.me

Utorak, 12.11.2019.

12:29

Komisija za obnovu tunela: Mora se reagovati pre nego što neko nastrada
Foto: Ilustracija, Depositphotos, melis82

Tunel je odavno postao noćna mora za vozače. Nebezbedan je prljav i zapušten a samo pukom srećom niko nije stradao kada je nedavno u tunelu otpao ventilator.

Sličan incident se dogodio i pre dve godine. Iako se na ovaj problem ukazuje godinama, do sada ništa nije urađeno. Najavljivana su rešavanja ovog problema, ali, realizacije nije bilo.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača za tvrdi da će se to stanje promeniti.

On je za CdM rekao da je formirana stručna Komisija koja će utvrditi stanje u kom se tunel nalazi i predložiti mere koje treba sprovesti.

"Brzo ćemo dobiti izveštaj. Komisija mora sve dobro da sagleda, kako bi znali kakve radnje moramo da preduzmemo. Taj tunel je problematičan od njegove izgradnje do danas", istakao je Parača.

Da je tunel problematičan, za CdM naglašava i predsjednik Liberalne partije i Kotoranin, Andrija Popović.

"Tunel Vrmac, 1.700 metara dug, jedan je od najdužih u Crnoj Gori, izuzetno je opasan, zapušten, sa lošom ventilacijom i signalizacijom a najvažnije, lošim održavanjem. Začuđujuće je koliko Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ne brine o jednom od svojih najvrednijih infrastrukturnih objekata iako se oni pozivaju na navodni ugovor sa Štrabagom o održavanju tunela. Dok se ne desi tragedija, koja je za malo izbegnuta nedavno, strah me je da se neće tu ništa promeniti", navodi Popović.

Predsednik Opštine Kotor Željko Aprcović i potpredsednica Sonja Seferović, sa saradnicima su nedavno organizovali sastanak na temu bezbednosti tunela Vrmac. Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za saobraćaj Zorica Božović i Draško Ivanišević, kao i stručna lica iz Sektora redovnog održavanja putne infrastrukture.

Aprcović je tada kazao da će lokalna samouprava u okviru svojih nadležnosti raditi na poboljšanju saobraćajne infrastrukture, kako bi se smanjile gužve u tunelu, ali da Uprava za saobraćaj iz okvira svog domena mora da radi na unapređenju tehničkih uslova u samom objektu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: