"Da se više nikada ne ponovi da se auto-put gradi 50 godina"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji od 2014. godine izgrađeno oko 320 kilometara auto-puteva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2019.

19:13

Foto: Ilustracija, Depositphotos, diyan_nenov,

Ona je na TV 02 rekla da je Srbija ove godine završila kompletan drumski Koridor 10 i naglasila da se više nikad neće desiti da se jedan auto-put gradi 50 godina, jer to znači da je država zatvorena u transportnom smislu.

Ona je istakla da se poslednjih godina, zahvaljujući puštanju novih deonica auto-puteva, povećao broj vozila koji prolazi kroz Srbiju, sa 34 miliona vozila 2012. na skoro 60 miliona koliko će iznositi ove godine. Kako je saopšteno iz njenog kabineta, podsetila je i da se danas od severa do juga Srbije, od Horgoša do Preševa, putuje oko pet sati, a, na primer, od Beograda do granice s Bugarskom manje od tri sata.

"Pored brzine putovanja, auto-put znači i veću bezbednost saobraćaja, ali i ono što je nama najvažnije, a to je mogućnost da se Srbija razvija i ljudi ostanu da žive u svojim mestima, da ne moraju svi da dolaze da žive u Beogradu ili da odlaze iz Srbije", dodala je Mihajlovićeva.

Ona je najavila da Srbija kreće u izgradnju šest novih auto-puteva, od kojih su na dva - Preljina-Požega i Sremska Rača - Kuzmin - već počeli radovi, a do kraja godine očekuje se da počnu na još dva.

"Radovi na Moravskom koridoru trebalo bi da počnu kod Kruševca, a za auto-put i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica 19. novembra potpisaćemo komercijalni ugovor i vrlo brzo početi radove. Iduće godine počećemo radove i na prvoj deonici auto-puta Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika, a pripremamo se i za realizaciju potpuno novog projekta, takozvanog Šumadijskog koridora 'Vožd Karađorđe', za koji tek krećemo da radimo projektno-tehničku dokumentaciju", navela je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: