"Izgradili smo 300 km auto-puteva, otvaraju se vrata za nove fabrike i investicije"

Otvaranje Istočnog kraka Koridora 10 je događaj koji najbolje ilustruje rezultate SNS-a i predsednika Aleksandra Vučića, kaže finansija Siniša Mali.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2019.

08:28

Foto: Tanjug/ Bojan Stekiæ

"U poslednje vreme izgrađeno preko 300 kilometara auto-puteva, što donosi nove fabrike i investicije. Novi auto-putevi spajaju ljude, dovode nove investitore. Mi smo došli u situaciju da višedecenijske snove ostvarimo. To nam daje za pravo da sanjamo velike snove", kazao je Mali i dodao da zbog otvaranja auto-puta Srbija privlači najviše stranih direktnih investicija.

Ministar Mali se osvrnuo i na benifite koje donose moderne saobraćajnice.

"Kada pričate sa investitorima, oni kažu da hoće auto-puteve, da hoće brže prelaske granica, zato je značajan sastanak u Ohridu", naglasio je Mali i istakao da je značajno da mladi ne odlaze iz zemlje i da treba gledati u budućnost.

Ministar Mali ističe da je zona slobodne trgovine značajna i za Evropsku uniju i dodaje da je "mali Šengen" značajan za ceo region.

Mali je naglasio da je Srbija na evropskom putu i da "mali Šengen" nije nekakva uteha nego da smo, kako kaže, zajedno jači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: