Ugostitelji moraju da budu tiši: Muzika u objektima na Vračaru najkasnije do ponoći

Ugostiteljski objekti udaljeni manje od 50 metara od zgrada, ranije će gasiti muziku.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 09.11.2019.

10:43

Ugostitelji moraju da budu tiši: Muzika u objektima na Vračaru najkasnije do ponoći
Foto: Depositphotos, apeyron

U toku su izmene i dopune Zakona o buci, zbog kojih bi milicija trebalo da dobije veća ovlašćenja.

Ugostiteljski objekti na teritoriji Vračara, koji se nalaze na 50 metara od zgrade, ubuduće će moći radnim danima da puštaju muziku do 23:00, a vikendom do ponoći. Radno vreme lokala vikendom će biti do 01:00, a ostalim danima, kafići će se zaključavati u ponoć, navode Večernje novosti.

Ovo je juče izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ističući da je Gradsko veće prihvatilo inicijativu opštine Vračar i gradskih odbornika iz ove lokalne samouprave, da se pravila koja važe za rad i emitovanje muzike iz kafića koji rade u stambenim zgradama prošire na 50 metara okolo.

"Verujem da je ovo dobra odluka jer smo imali mnogo žalbi građana na buku, poput one odluke GO Vračar da se zabrani postavljanje letnjih bašta na parking mestima, što je Grad prihvatio. Naš posao je da radimo u interesu građana, a ova odluka biće u utorak na dnevnom redu sednice Gradske skupštine", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika naglašava da su u toku izmene i dopune Zakona o buci na osnovu kojih će Komunalna milicija imati ovlašćenje da odmah, bez pozivanja ovlašćene firme za merenje buke i zakazivanja merenja, kazni svaki lokal koji emituje buku višu od propisane.

"Komunalni milicioneri imaće ručne aparate za merenje buke, odmah će praviti zapisnik i izricati kazne. Vreme je da se problem buke reši i čim zakon stupi na snagu, odmah počinjemo kontrolisanje. Nemam niša protiv da restorani rade i puštaju muziku, ali ne mogu da terorišu obične ljude", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: