Mihajlovićeva: Misija Koridor 10 završena

Ministaka građevinarstva je, obilazeći istočni krak Koridora 10, izrazila zahvalnost svim izvođačima i podizvođačima koji su gradili ovu deonicu auto-puta.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

11:49

Mihajlovićeva: Misija Koridor 10 završena
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

"Danas ponosno mogu da kažem da je misija Koridor 10 završena. Nakon Grdelice, sutra u saobraćaj puštamo istočni krak koridora. O tome smo sanjali decenijama, neki drugi su više pričali a manje radili, a mi smo Koridor 10 završili", izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović.

"Zahvaljujući predsedniku Republike, Vladi Srbije, ministarstvu koje vodim, 'Koridorima Srbije' i svim izvođačima, završili smo Koridor 10. Posebna zahvalnost radnicima, koji su nekada i u tri smene radili kako bismo danas imali završen auto-put. Tu sam danas i da se dogovorimo o nastavku saradnje. Srbija nema vremena da čeka i da velike infrastrukturne projekte gradi decenijama, kao što je to bilo sa ovim koridorom", rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da će sutra u podne, u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića, premijera Bugarske Bojka Borisova, članova Vlade Srbije, diplomatskog kora, građana i građanki, u saobraćaj biti pušten istočni krak.

"Završetkom Koridora 10 Srbija se vratila na evropsku tranzitnu mapu. Novi auto-putevi znače nove investicije, ekonomski razvoj i bolji život za sve naše građane i građanke", dodala je ona.

Potpredsednica Vlade najavila je i da će 19. decembra u saobraćaj biti puštena deonica Surčin-Obrenovac, te da počinje izgradnja novih auto-puteva, kao što su Moravski koridor, Ruma-Šabac-Loznica, Sremska Rača - Kuzmin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: